Semerciler arastasında tarihi gün

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Şehri İskilip Derneğinin yürüttüğü "Tarihi Arastalar Canlanıyor" PRODES projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Sabri Çiçekci ve oğlu Kutay Çiçekci'nin fotoğraflarından oluşan "fotoğraflarla arasta" konulu fotoğraf sergisinin tarihi arastadaki açılışına İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Belediye Başkanı İsmail Çizikci, daire amirleri, siyasi parti ve stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Açılışta konuşan Şehri İskilip Derneği Başkanı Coşkun Akkoca "Projemiz hakkında bir kaç cümle ile bilgi vermek istiyorum. İçişleri bakanlığı sivil toplum ile ilişkiler genel müdürlüğü tarafından onaylanan ve Şehri İskilip Derneği tarafından yürütülen projemiz iki aşamadan oluşuyor. İlk aşaması etkinlik alanı hazırlamaktı. İkinci aşaması da etkinlik alanı haline getirdiğimiz arastada, afet bilinci, bağımlılıkla mücadele, engelli bireylerle ilgili çalışma ve sokak hayvanlarıyla ilgili eğitici çalışmalar yapmak olacak. 15 temmuz'da projemiz tamamlandığında yeni proje için çalışmaya başlamış olacağız." diye konuştu.

İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci'de yaptığı konuşmada İskilip'in bütün tarihi sokak ve arastalarının restorasyon işlerinin yapılacağını söyledi. Çizikci, Sabri Çiçekci ve Kutay Çiçekci'nin baba oğul çektikleri fotoğraflarla İskilip'in tanıtımına önemli katkı sağladıklarını ifade etti.

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu ve örnek teşkil edeceğinin altını çizdi. Polat "Yapılan çalışma bir dernek çalışmasının üzerindedir. Bunu görmemiz ve ifade etmemiz gerekir. O yüzden emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnşallah el birliğiyle arastanın tamamını bitiririz" dedi. İskilip Kaymakamı Polat fotoğraf sergisiyle alakalı olarak da " Sabri Çiçekci ve oğlu Kutay Çiçekci çektikleri fotoğraflarla geleceğe önemli miras bırakacaklardır" diye konuştu.

Daha sonra fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergi 2 gün açık kalacak.