Mürsel Ferhat Sağlam'ın Stratejik Marka Yönetimi Kitabı Çıktı

Her sektörde olduğu gibi reklam, pazarlama ve iletişim sektörleri ile ilgili kavramlarda çoğunlukla geleneksel bir tutum sergilenir. Bu yüzden işin “nedir”iyle ilgilenilir. Oysa dijital çağda, her şey çok hızlı şekilde değişiyor ve dönüşüyor. Kısacası “nedir” yerine “nasıl”a odaklanmanın vakti geldi de geçiyor.

Örneğin, hem marka yöneticileri hem de markalar artık “markalaşmak nedir?” sorusu ile ilgilenmeyi bırakıp “markalaşmak ama nasıl?” sorusuna yoğunlaşmalıdırlar. İşte bu kitabın yazılış amacı “nedir”leri “nasıl”a çevirmek olduğu kadar, dijital ağırlıklı stratejik marka yönetimi ile ilgili bilgi, ipucu ve trendleri aktarmaktır.

Mürsel Ferhat SAĞLAM‘ın, Dikeyeksen etiketiyle çıkan Stratejik Marka Yönetimi kitabındaki bazı konu başlıkları ise şu şekilde sıralanabilir;

 

Markalaşmak Ama Nasıl? Yeni Nesil Marka Yönetimi Nedir? Jenerik Marka Yönetimi Nasıl Olmalıdır? Türkiye’den Neden Global Marka Çıkmaz? Girişimciler Markalaşmayı Neden Önemsemez? Marka Elçisi Olmak Ne Anlama Geliyor? Türkiye Bir Sürdürülebilir Marka Mıdır? Markaların meconomy ile İmtihanı Marka İmajı Nasıl Oluşturulur? Lider Marka Olmanın Karakter Analizi Algı Yönetimi Olmadan Marka Yönetimi Yapılamaz Türkiye’de Neden Marka CEO Sayısı Çok Az? GEO Marketing Nedir? Markanın Geleceği Yakalamasında Terminatör Fenomeni Yerel Medya, Markalaşmanın Önemli Bir Oyuncusu Olabilir Mi? Markaların Yeni Sorumluluğu; Online İtibar Yönetim

 

Mürsel Ferhat Sağlam’ın Stratejik Marka Yönetimi kitabını incelemek ve satın almak için TIKLAYINIZ

 

Türkiye Nasıl Marka Olur Sorusunun Yanıtı Bu Kitapta

 

Dijital pazarlama uzmanı ve marka yöneticisi Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan ve Dikeyeksen Yayıncılık etiketiyle yayınlanan “Stratejik Marka Yönetimi” kitabı raflardaki yerini aldı.

 

Mürsel Ferhat Sağlam, Stratejik Marka Yönetimi kitabında 35 farklı başlıkta marka yönetimini işliyor. Konu başlıkları itibariyle ilgi çeken ve sıradanlıktan uzak bir okuma deneyimi kazandıracağı kesin olan bu kitabın değindiği konulardan biri tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor.

“Türkiye Bir Sürdürülebilir Marka Mıdır?” başlığı ekseninde, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ulaşmaya çalıştığı ekonomik kazanımlar için uygulaması gerekenlerin başında Türkiye’nin “marka ülke” olması gerektiğini vurgulayan Mürsel Ferhat Sağlam’a göre Türkiye’nin markalaşma yolunda öncelikle olumsuz manada sık sık vurgulanan “Burası Türkiye!” imajından kurtulması gerekiyor. 

Kitabın ana konusu markalaşmak fakat kitapta meselenin “nedir”inden ziyade “nasıl”ına odaklanılmış. Her sektörden profesyonellerin merakla beklediği Stratejik Marka Yönetimi kitabı Mart 2017’de raflardaki yerini aldı.   

  Yazar Hakkında |  Mürsel Ferhat SAĞLAM

16 Nisan 1989’da İstanbul’da doğdu. Aslen İskilipli’dir. Namık Kemal Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü ve Beykent Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Beykent Üniversitesi’nde Tarih alanında master eğitimini tamamlamıştır. Akademik kariyerini Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında doktora seviyesinde sürdürmektedir. 2012’de Ajans Paradise, 2014’te Şilep Dergi’yi kurmuş olan yazarın roman, hikâye ve deneme türünde yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. Mürsel Ferhat Sağlam; dijital pazarlama, sosyal medya, içerik pazarlama, online itibar yönetimi ve dijital marka yönetimi alanlarında kişi ve markalara danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca dijital pazarlama, marka yönetimi, sosyal medya, içerik pazarlaması, girişimcilik konularında üniversitelerde ve belediyelerde eğitimler ve konferanslar vermektedir. Sektör profesyonelleri ve markalar tarafından takip edilen mecralarda dijital pazarlama ve marka yönetimi hakkında makaleleri yayınlanmaktadır. Stratejik Marka Yönetimi yazarın yayınlanmış 5. kitabıdır.

Yazarla İletişim;              

Facebook             : /MurselSaglam

Twitter                  : @MurselSaglam

Instagram            : @MurselSaglam