Vücudumuzun değişik bölgelerinde bulunan ve enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudumuzun direncini sağlayan lenf bezleri, bağışıklık sistemimizin önemli bir bileşenidir. Lenfomalar, lenfoid dokularda doğal olarak bulunan lenfosit adı verilen hücrelerden gelişen kötü huylu lenf bezi hastalıklarıdır. Lenfomalar başlıca iki tip olarak değerlendirilir: Hodgkin Tipi Lenfoma (Hodgkin Hastalığı olarak da bilinir ve lenfomaların yaklaşık %15’ini oluşturur) ve Hodgkin Dışı Lenfoma (tıpta Non-Ho
-
15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
-
OCAK AYI SERVİKS (RAHİM AĞZI)KANSERİ FARKINDALIK AYI
-
Akciğerini koru kanser olma
-
İskilip sağlık müdürlüğü ekipleri meme kanseri konusunda uyarıyor
İskilip İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekibi sahada kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar.
-
Çorum'a kanser hastanesi
Çorum'da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine inşa edilme sözü verilen Onkoloji Merkezi'nin temelinin atılacağı tarih belli oldu.
-
LÖSEV'le bağışlarınız hayat buluyor
1998 yılından bu yana lösemi ve kanser hastalarına maddi-manevi destekler götüren LÖSEV, Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla 19 yıldır, on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerini hayata bağlıyor.
-
Böbrek kanserindeki en önemli risk faktörleri obezite ve sigara
Her yıl 4 Şubat günü, dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser konusundaki bilinci artırmak için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Dünya Kanser Günü” olarak kabul ediliyor.
-
Cipste kanser tehlikesi
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin geçtiğimiz yıl yaptığı araştırma cipslerde hangi maddelerin bulunduğunu ortaya koydu.
-
Kanserojen madde içeren palmiye yağı gündeme oturdu
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve son olarak Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından hazırlanan rapora göre, palm (palmiye) yağının kanserojen madde içerdiği açıklanırken, palmiye yağı kullanılan ürünler ile ilgili tartışmaların ülkemizde de artarak sürdüğü tespit edildi.
-
Sigara almadan tekrar düşün!
Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı çeken sigara vücuda birçok zarar vermekte ve uzun süre sigara kullanan kişilerde maalesef hastalıkların geri dönüşü mümkün olmamaktadır.
-
Sigara DNA'da mutasyona neden oluyor
Bilim adamları, sigara tüketiminin insan DNA'sında her yıl yüzlerce mutasyonuna neden olduğunu ortaya çıkardı.